23.10.2020

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT: col·leccions d’un Museu d’Interès Nacional

Amb motiu de la declaració de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer com a Museu d’Interès Nacional, aquesta exposició vol commemorar la història i singularitat de la institució mostrant com han anat arribant col·leccions de caràcter nacional i de molt variada naturalesa des de la fundació fins l’actualitat.

Aquests són els guanyadors del III Concurs de dibuix d’sketching edició 2019:

El 1r premi ha estat per a Anna Pujadas, amb un reflex de l’edifici sobre els finestrals de la UPC. 2019 ©

El 2n premi se l’ha endut el Jesús Martínez, amb un racó de la biblioteca històrica.2019 ©

I el 3r premi ha estat per l’Esperança Fabra, amb una vista de la cúpula. 2019 ©

Premi honorífic a l’autor més votat en les tres edicions del concurs pel  Julen Vargas, amb la “Lucrècia” a la Pinacoteca. 2019 ©

13.12.2018

La presència del Prado.

Episodis d’una història

Amb motiu de la celebració del Bicentenari del Museo del Prado aquesta exposició vol mostrar la totalitat del dipòsit actual i sumar-se a la commemoració recordant aquesta presència centenària del Prado a Vilanova.

14.06.2018

Els vestits de Diables

d’Enric C. Ricart

En commemoració del 125è aniversari del naixement d’Enric C. Ricart (1893-1960), la Biblioteca Museu Víctor Balaguer acull una mostra temporal amb els vestits dels Diables de Vilanova que Ricart dissenyà l’any 1947.

Ja tenim guanyadors del concurs de dibuix d’sketching edició 2018:

El 1r premi ha estat per a Julen Vargas, amb el dibuix que plasma la sala de la Pinacoteca. 2018 ©

El 2n premi se l’ha endut l’Anna Pujadas i Mercadé, amb el dibuix del “Chill out de mites i art” de la sala Prado. 2018  ©

I el 3r premi ha estat per la Cèlia Yun Zhu Giménez Martínez , que il·lustra l’entrada de la casa de Santa Teresa. 2018 ©

24.02.2018

Alexandre de Cabanyes:

La captura de l’instant

La Biblioteca Museu Balaguer, conjuntament amb el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, han recuperat la figura del pintor vilanoví Alexandre de Cabanyes (1877-1972)  a través d’aquest  projecte expositiu que es realitza simultàniament a dues seus: la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i la Masia d’en Cabanyes.

A banda, també s’ha editat una monografia amb edició a cura  d’Oriol Pi de Cabanyes i Esther Alsina, comissaris de la mostra.

Ja tenim guanyadors de la primera edició del concurs de dibuix d’sketching:

El 1r premi ha estat per a Julen Vargas, amb el dibuix de la sala de la Pinacoteca. 2017  ©

El 2n premi se l’ha endut la Maria Mora, amb un dels cranis de la col·lecció egípcia. 2017  ©

I el 3r premi ha estat per la Ilona Ciarkowska, que va fixar-se en l’escultura “La tradició” d’Agapit Vallmijtana. 2017  ©

02.05.2017

Estrenem audioguia!

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer estrena un nou servei d’audioguia en català, castellà, anglès i francès, una nova eina promoguda pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una aplicació mòbil, anomenada Visitmuseum, que és la primera que reuneix la informació sobre les col·leccions dels museus catalans, i que neix de la necessitat d’oferir al públic turista que visita els museus una informació de qualitat, de fàcil accés i adequada a les noves tecnologies.

Visitmuseum Biblioteca Museu Víctor Balaguer