La Junta dels Amics volem, així que les condicions sanitàries ens ho permetin, convidar-vos a fer una passejada per les capelles i ermites més interessants i, per contra, menys conegudes de la ciutat de Vilanova i la Geltrú (Capella de la Casa d’Empara, Capella de Sant Sebastià, Capella de la casa Ramona Mainés, Oratori de la Casa Papiol, Església de Sant Josep dels pares carmelitans i Ermita de la Verge de Montserrat). Per tal de despertar l’interès per aquesta sortida cultural anirem compartint al web petits tasts de cadascuna d’elles.

RUTA DE LES ERMITES I CAPELLES DE VILANOVA I LA GELTRÚ

LA CASA D'EMPARA

RUTA-DE-LES-ERMITES-VILANOVA-I-LA-GELTRÚ

La capella de la Casa d’Empara, que forma part d’un complex arquitectònic més ampli que inclou la residència per a gent gran i el col·legi d’ensenyament, va ser construïda el 1882 seguint el projecte de l’arquitecte Josep Oriol Mestres i Esplugas. L’any 1892 va ser ampliada a la part de l’absis per Josep Font i Gumà, i més tard, el 1947, Josep Maria Jujol, va dissenyar l’altar major, ambdues persones citades darrerament, també arquitectes.

La capella és d’una sola nau construïda en quatre trams, separats per arcs diafragma ogivals i coberts en sostre pla. L’absis es poligonal. Al seu interior destaca l’alçada de la nau en proporció a la seva amplada, el tractament acolorit de l’altar, l’original disseny del sagrari de Josep Maria Jujol i els vitralls ubicats a l’absis i els que donen a la façana del carrer de la Llibertat. El portal d’entrada de la capella és ogival amb arquivoltes i trencaaigües amb cresteria. La façana principal està coronada per un campanar de cadireta.

La capella de la Casa d’Empara està oberta al culte religiós i està regida per la Companyia de les filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül i la Fundació Casa d’Empara.

Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

L’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer és una entitat creada amb l’objectiu de donar suport a la institució, potenciar-la i fer que esdevingui un centre participatiu. Els objectius de l’Associaicó d’Amics se centren en la difusió del patrimoni cultural dipositat a la Biblioteca Museu, en la col·laboració amb la institució en l’organització d’activitats al voltant de les seves col·leccions i exposicions, i en les relacions amb altres institucions similars. La participació dels membres de l’Associació d’Amics representa un suport essencial per a la vida de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Ser membre de l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer permet als seus socis i sòcies gaudir de:

  • L’entrada gratuïta, juntament amb un acompanyant, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
  • Ser convidat a tots els actes que organitzi la institució i rebre informació sobre les activitats que es programen des de l’Associació i la Biblioteca Museu.
  • Descompte d’un 25% en les activitats de la Biblioteca Museu que requereixen pagament, i d’un 5% en les publicacions pròpies de la Biblioteca Museu.
  • Rebre anualment el Butlletí de la Biblioteca Museu Balaguer.
  • Entrada gratuïta al Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona) i al Museu Romàntic Can Papiol (Vilanova i la Geltrú).

Per adherir-vos a l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, ho podeu fer  clicant el logotip dels amics que trobareu tot seguit, o a la mateixa recepció de la Biblioteca Museu dins del seu horari d’obertura. Quan la tingueu emplenada, la podeu enviar al correu electrònic amics@victorbalaguer.cat

Per a més informació, us podeu adreçar al telèfon 93 815 42 02 o bé a través del correu electrònic amics@victorbalaguer.cat.