Del Realisme al Noucentisme. Col·lecció Banc Sabadell

Del 8 Novembre 2012 al 20 Gener 2013

L'exposició està formada per una selecció de quadres de pintors catalans tant destacats Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Marià Fortuny, Anglada Camarasa o Joaquim Mir.  Un magnífic recorregut pels moviments de tombant de segle (XIX al XX) que inclou magnífics paisatges i retrats de l'època del Modernisme.

Totes les obres formen part del fons d'art Banc Sabadell, una entitat que al llarg dels anys ha anat atresorant una significativa col·lecció de pintura catalana amb una nodrida nòmina d'artistes del territori. "Del Realisme al Noucentisme" vol mostrar en un espai públic, per primera vegada, un recull d'olis que van conformar el nucli inicial de la col·lecció.

La major part dels artistes presents a la mostra també estan representats al Museu Víctor Balaguer, sovint amb obres de característiques similars. Un diàleg prometedor entre col·leccions del país.

Dossier de premsa

Aprofitant l'exposició s'ha establert un diàleg entre la col·lecció Banc Sabadell i la del Museu Víctor Balaguer amb les noves tecnologies QR.
Els codis QR estan situats al costat de les cartel·les d'aquelles obres de l'exposició semblants a les obres del Museu, tot enllaçant-les i aportant informació sobre l'obra i l'artista.

Els continguts dels codis QR:

Alexandre de Cabanyes

Hermen Anglada Camarasa

Antoni Caba Casamitjana

Baldomer Galofre

Dionis Baixeras

Enric Galwey

Francesc Gimeno

Joaquim Mir

Modest Urgell

Pere Pruna

Ramon Martí Alsina

Santiago Rusiñol
 

 

Comssaris: Josep Casamartina
Patrocini: Banc Sabadell
Espai: Sala exposicions temporals